Mentorschap voor persoonlijke beslissingen.
Mentorschap is bedoeld voor mensen die hun persoonlijke zaken niet meer zelf kunnen regelen. De mentor is uw wettelijke vertegenwoordiger. Samen met u neem de mentor de beslissingen over de verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Iemand die een mentor heeft, blijft handelingsbekwaam. De mentor gaat niet over financiële zaken. De mentor wordt door de kantonrechter benoemd.

Bewind en mentorschap combineren.
Bewind en mentorschap kunt u tesamen aanvragen. Ook kunt u eerst een bewind en later een mentorschap aanvragen of andersom. Het is niet mogelijk om naast een curatele ook een bewind en mentorschap aan te vragen. Een curatele kan wel omgezet worden in een bewind en mentorschap. Daarvoor moet u naar de kantonrechter.

Handelingsbekwaam of handelingsonbekwaam.
Iedereen vanaf 18 jaar is volgens de wet meerderjarig en daarmee handelingsbekwaam, tenzij een persoon onder curatele is gesteld. Handelingsbekwaam betekent dat de persoon geen toestemming meer nodig heeft van zijn wettelijke vertegenwoordigers, ouder(s) met gezag of een voogd. Bijvoorbeeld voor het verrichten van rechtshandelingen om een huis te kopen of huren).

Wildervank Beheer en Beschermingsbewind
Postbus 7656, 8903 JR, Leeuwarden

Wij zijn tijdens werkdagen bereikbaar tussen 10 en 15 uur:
Ook WhatsApp Tel: 0646 513 750
Uw bericht mailen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2021 Wildervank Beheer. Designed by RT WEB designs {rt-web.nl}