Skip to main content
Inkomensbeheer

Om diverse redenen kan het gebeuren dat u even geen zicht hebt over uw administratie of u weet niet hoe u een toeslag moet aanvragen door toenemende digititalisering van overheidsdiensten. Bij inkomensbeheer / budgetcoaching wordt een rechtstreekse (tijdelijke) overeenkomst gesloten waarvoor de kantonrechter niet nodig is. Wij kunnen op een doeltreffende manier ondersteuning geven in het omgaan met uw inkomsten en uitgaven. Hierbij maken we een budgetplan en beheren wij de geldzaken. Daar waar het gaat om problematische schulden kunnen we ook ondersteuning geven in opdracht van de werkgever of woningbouwvereniging. Het vroegtijdig inschakelen van een budgetcoach voorkomt problematische schulden en administratieve chaos.

Budgetcoach

Tjerk heeft op dringend advies van zijn werkgever hulp gezocht. Door het inschakelen van een budgetcoach heeft Tjerk erger kunnen voorkomen.
Aan de hand van een budgetplan zijn uitgaven en de inkomsten op elkaar afgestemd en voor schulden is een aflossingschema voorgesteld aan de schuldeisers.
Zo kan Tjerk zich weer bezig houden met de leuke dingen in het leven.

Uiteindelijk streven we samen naar zelfredzaamheid en kan hij op termijn zijn zaken zelf weer regelen.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Praktijksituatie:

Tjerk en Karin(*) hebben het altijd goed gehad. Financieel waren er geen problemen. Op eens verandert de situatie. Karin verlaat Tjerk en zit hij alleen thuis. Omdat Karin de administratie deed en Tjerk geen verstand heeft van deze materie, ontstaat er een probleem.

Tjerk wordt regelmatig door angst overvallen als de postbode geweest is.
Hij maakt de post niet meer open en gooit alles in een doos.
Hij betaalt geen rekeningen meer.
Hij gaat snel via de achterdeur een blokje om als er een deurwaarder gesignaleerd wordt.
Tjerk is dan eigenlijk al aan de late kant maar nog niet te laat!

Geldproblemen op de werkvloer.

Werknemers met geldzorgen hebben last van stress en zijn gevoeliger voor fraude en diefstal. Bovendien geeft een loonbeslag de salarisadministratie extra werk, is een werknemer met financiële problemen vaker ziek en  gaat de productiviteit omlaag. Het aantal werknemers met schulden groeit en dat heeft zijn weerslag op de werkvloer. Wat kunt u als werkgever doen?

Het Nibud heeft een handige webpagina waar u veel informatie kunt terugvinden.

(tekst Nibud.nl)

 (*) Gefingeerde namen.